maanantai 3. syyskuuta 2012

Lintuseni

Hohoijaa, kolmen viikon sairasloma on ohi ja nyt on ensimmäinen työpäivä kohta takanapäin.
Ihanaa palata takaisin töihin, jotenkin kotona jämähdin totaalisesti enkä jaksanut tehdä oikeastaan mitään.

Olen tehnyt kaikkea kiva, on leivottu ja ommeltu pojalle farkkutuubityyny. Täytyy varmasti kuvata se.
Tein parit villasukat itselleen ja tytölle, sitten aloitin vielä yhdet. Ohjeiden mukaa Novitan sukkalehdessä mainittu koko 38 ja 7-Veljekset langasta, sekä 3,5 puikot, mutta kun sain tehtyä jo kantapään, huomasin, että epä minulle mahdu se sukka jalkaan. Juuri ja juuri mahtuu tytön jalkaan. Eikös olekin hassua. Täytyy sitten tehdä toisenkin sukan, siis samanlaisen, jotta olisi sille ensimmäiselle pari.


Kävimme kirpputorilla ja löysin sieltä tällaisen lintusen. Rintaneula, taisi olla Kalevalan.


Sitruunamuffinit.

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjahoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
3 munaa
1 sitruunan kuoria
2rkl sitruunamehua

Pinnalle:
Tomusokeria

Paisto-ohjeet:
175*C noin 50-60 min

 Vatkaa margariinia ja sokeria vaahdoksi, lisää munat yskittelen, raasta sitruunan kuoria ja lisää 2 rkl sitruunamehua. Sekoittaa hyvin. Sekoittaa kuivat aineet keskenään.  Lisää kuivat aineet taikinaan sekoittaen varovasti. Annostele valmis taikina muffinivuokiin ja paistaa ohjeiden mukaa.

Anna muffinien jäähtyä paiston jälkeen ja ripotelle tomusokeria pinnalle.

Suositellen, tosi maukkaita.



Omenarahkapiirakka.
 
100g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliini tai vaniljasokeria
2 munaa
1 pkr maitorahka (alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahka,
jos et haluaa piirakkaan rahka, silloin vehnäjauhoja tulee vain 2 dl)

Täyte:
Omenan lohkoja tai marjoja
Päälle fariinisokeria, kanelia ja hunajaa.

Paisto-ohjeet:
175*C noin 25-30 min

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoittaa kuivat aineet keskenään. Voitele ja jauhota vuoka.
Yhdistä sulatettu voi ja rahka, sekä kuivat aineet varovasti keskenään. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä lohkotut omenat tai marjat pinnalle. Ripottele vielä pinnalle fariinisokeria, kanelia ja vähän hunaja. Paistaa ohjeiden mukaa, tarkista mitä paistoaika sinun uuni tarvitse tätä piirakka varten.

Tämänkin ohje yritän laitta pika pika tänne.


Jotain suolaistakin oli joku päivä tarjoilla.

Nämä on esipaistetut patongit. Kanatäyteinenkin oli, mutta se meni niin nopsasti suihin, että kameramies ei ehtinyt kuvata niitä.
Eli, yksi patonki halkaistu neljän osan. Päälle valkosipulivoita, aurinkokuivattuja tomaatteja ja vuohenjuustoa. Toisessa täytenä on valkosipulivoita, salamia, sekä päälle mozzarella juustoa. Paistetaan 200 asteessa noin 5-7 min.

3 kommenttia:

  1. Tykkään todella paljon tuosta Kalevala-korun linnusta, itsellä on nuo korvikset hopeisena!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että sait hyvän löydön kirppikseltä:)
    Namin näköisiä muffinsseja, eikä nuo patongitkaan varmaan pahoja ole;)!

    VastaaPoista
  3. Kiirettä pitää täälläkin, on ihan vieroitusoireita kun ei koruilemaan kerkeä :)

    VastaaPoista